Vintern är den perfekta tiden för trädgårdsplanering

När dagarna blir mörkare och snön lägger sig som ett täcke över landskapet är det som trädgårdsintresserad ett perfekt tillfälle att börja planera för nästa steg i trädgården.

Den bästa tiden för trädgårdsprojekt är på våren innan växterna börjar komma igång så det är en god idé att skapa din plan i tid. När du tittar på vad du vill göra i din trädgård bör du med fördel hitta saker som passar just hemma hos dig. Varje trädgård har olika förutsättningar och olika förtjänster vilket gör att du gör klokt i att skapa en plan som maximerar förutsättningarna för just din trädgård.

När du planerar din trädgård finns en hel del inspiration på nätet. En sammanställning med idéer för din trädgård finns att hitta på sidor online. Vi i villa har en motsvarande sammanställning. Titta igenom de olika bilderna och idéerna och samla det som du känner tilltalar just dig i en moodboard.

När du ska genomföra ditt trädgårdsprojekt är den en god idé att dela in detta i olika etapper. Det gör att du kan få olika delar av trädgården klara stegvis och hela din trädgård blir inte en byggarbetsplats under projektets gång. Då kan du även justera din plan allt eftersom om det behövs.