Trivsamt kring huset

Har man skaffat sig hus så är det inte bara invändigt som man vill få det trivsamt, det gäller att få det trivsamt kring huset också. Det kan vara trädgården som behöver få sig en genomsyn men också uppfarter och uteplatser som behöver åtgärdas.

Du kanske har världens läge att bygga en trevlig altan med utgång från huset där man kan sitta sköna sommardagar och lapa sol eller bjuda goda vänner på underbara måltider.

En bra altan kan du enkelt få ihop själv, och om det är ett bra underlag och en plan gräsmatta från huset så kanske du inte ens gräva för plintar utan kan sätta dessa direkt på stenplattor och väga in reglar för altanen. Du kan aldrig mäta för många gånger för att vara säker på att allt är rakt och i våg.

En bärlina som du sätter mot huset som ligger i våg och sedan så kryssmäter du utgående yttre reglar så du får altanen rak. Har du digital lasermätare så blir det extremt enkelt. I bärlinan skruvar du balkskor som du lägger tvärgående åsar som du ska skruva trallvirket i.

När du har räcket på plats och allt är klart så kan du möblera upp med något snyggt trädgårdsbord och soffor till som är bekväma att sitta på. Sedan är det bara att under sommaren njuta av den altan ni byggt soliag dagar och sena kvällar. En altan kan göra mycket för att få det där lilla extra till huset.