Sommar och husfasad

På något vis så känns sommar och husfasad som om det hör ihop, man ser massor med målarställningar när sommaren kommit och självklart så förstår vi att denna årstid är den bästa för att måla om huset.

Ingenting vara för evigt så ej heller färgen på ditt hus, efter ett visst antal år så är huset i behov av en ommålning var sig man vill eller inte. Det absolut viktigaste man gör är förarbetet, det går inte bara att måla på utan fasade behöver tvättas och eventuellt skrapa bort färg som sitter löst. En byggställning är att föredra om du har fler våningar än en, men även vid målning av enplansvillor så görs jobbet säkrare och fortare med en ställning.

För det mesta så tar förarbetet den längsta tiden, målning kan vid gynnsamt väder gå relativt fort. Är man dessutom några stycken så kan ett par dagar räcka. Funderar du över något så kolla upp med din färghandlare eller kolla upp Internet, det finns mycket bra information att hämta där. 

När huset är målat så är det bara det sista fixet med att städa upp runt huset, bort med byggställning, upp med skräp som hamnat på backen efter skrapning, målning med mera. Som pricken över I:et så kanske nya husnummer ska på plats då de gamla gjort sitt sedan tidigt 70-tal.