Populärt med fototapeter

Fototapeter har återigen blivit populära. Det var ett tag sedan sist, närmare bestämt på 1970-talet. Då handlade det närmast om ganska enformiga motiv med överdådiga solnedgångar eller andra kitschiga teman. 

Fototapeten hängde sällan ihop med den övriga inredningen i rummet, vilket många gånger fick den att framstå som ett lite udda inslag. Nuförtiden kan du hitta en uppsjö av motiv och färger som gör att tapeten smälter in i rummet på ett snyggt sätt. Här kan du hitta något du gillar.

Sätta upp fototapet

En fototapet är enkelt förklarat ett motiv stort nog att täcka en hel vägg. Liksom vanliga tapeter är fototapeten uppdelad på flera våder, men den stora skillnaden är möjligheten att få en obegränsad mönsterbild i en och samma design. Dessutom går det att använda fler färger samtidigt, än vad det gör med en traditionell tapet. Fototapeten limmas fast direkt på väggen, oftast bara på en vägg i rummet. På det viset bildar tapeten en slags fondvägg.

Många tryckerier erbjuder också kunden att kunna använda en egen bild. Det går bra eftersom fototapeter till skillnad från vanliga tapeter blir tryckta digitalt. På så vis går det att skapa en personlig och unik inredning med hjälp av fototapeter.