Piffa till din gamla soffa

Det går att med enkla medel piffa till din gamla soffa. Framförallt om du inte känner för att köpa en ny soffa så kan du relativt billigt förnya din soffa så den ser ut som ny. Vi ger dig några bra och enkla tips.

Om det är så att tyg eller skinn börjar sjunga på sista versen så kan du med tyg sy ett överdrag som gömmer bort de mesta skavankerna på det gamla tyget. Skaffa någon trevlig pläd eller filt och ett par snygga kuddar som sista detalj för att skapa den där mysiga soffan som du önskat dig. En soffa kan aldrig ha för många kuddar så där kan du verkligen ösa på med flera stycken av olika modeller, färg och storlekar.

Skulle det visa sig att sittkomforten inte är av den kvalitén som du önskar dig så kan man byta ut fjädrarna som gör att det blir skönt och bekvämt att sitta i soffan. Vänd upp och ned på din soffa. Detta kan du med fördel göra innan du byter ut tyget eller fixar med något annat. Det kan finnas ett tyg som är häftad fast för att dölja fjädrarna. Komma vilken typ av fjädrar som är i din soffa och beställ hem det antal som behöver bytas ut. Passa på och kolla om allt är som det ska in under din soffa.

Genom att laga och piffa upp din soffa så kan den hålla massor med år till utan att du behöver köpa en ny soffa. Vilket både är bra för din plånbok och för vår miljö.