Ordning och reda i hemmet

Det finns hem där det är en sådan ordning så man knappt vågar röra något, hos de flesta så är det lagom mycket ordning och inte alls några problem att kliva in och känna sig som hemma. Ordning och reda i hemmet ser olika ut från hem till hem, hur ser ditt hem ut?

Vissa har bättre ordning än andra och det är rätt så naturligt att vi har de olikheterna. Sedan så finns det de som inte vill ha oordning men knappt får till det ändå. Det finns hjälp att få, så den som känner sig träffad behöver inte vara orolig. Man kan lära sig att få ordning i hemmet, det är frågan om att hitta hur man ska hålla ordningen på topp.

Det är lätt att säga att var sak på sin plats och ordning och reda löning på fredag när man i huvudet inte kan se hur man ska få till det. Det gäller sig att lära hur man ska organisera sitt hem. Tydliga platser var man lägger sina saker. En sak som man kan tänka på är att göra checklistor och bocka av när man gjort vissa saker.

Ta också för vana att lägga tillbaka saker som tas fram från en viss plats, när man använt det klart så lägg den på samma plats som den togs, det är vanligt att saker och ting hamnar på annan plats än vad den var tänkt att vara. Var sak på sin plats.