När du vill skapa en retrokänsla i hemmet

Retrotrenden har länge varit populär, både när det kommer till möbler och saker. Retro är en term som kan omfatta både gamla och nyproducerade föremål och möbler. Gamla saker är ofta secondhand, medan nya är producerade för att se gamla ut och har äldre design.

Blanda gärna både nytt och gammalt för att få den perfekta mixen med rätt känsla i ditt hem. Det skapar en personlig och härlig stil för det trendiga hemmet.

Färger

Ofta förknippar vi olika färger med olika år eller epoker. På 50- och 60-talet var det exempelvis vanligt med ljusa pastellfärger som blandades med mörkare träslag och material som galon. Under 70-talet drog det istället mer åt murriga färger som till exempel orange, brunt och grönt. Senare återkom pasteller på 80-talet men var då mycket mer knalliga.

Möbler och prylar

För att hitta den rätta retro-stilen finns det en mängd möbler att välja på när du ska handla online. Tänk till exempel på en amerikansk diner, känslan i mormors kök eller välj teakmöbler till vardagsrummet.

Dessutom är det trendigt att skapa stilen genom att ha belysning och textil från samma decennium. På hyllorna kan du ställa fram fina föremål, kanske några burkar eller skålar i tidstypisk design.