Lys upp ditt hem i höst med vackra lyktor

När det börjar bli mörkare och kallare utomhus kan det vara härligt att göra det extra ombonat hemma. Så låt oss titta på några tips för hur du med ganska enkla medel kan du göra ditt hem redo för hösten.

Dekorera för hösten

För att få det höstfint hemma, finns det en del knep att ta till. Det behöver heller inte kosta så mycket. Du kan ofta komma ganska långt genom att exempelvis se över färgpalett och material i hemmet.

På hösten är det fint med mörka och murriga färger, så som rostbrunt, marinblått eller mossgrönt. Vill du hellre ha mer neutrala färger blir det också höstfint med gråa och beigea nyanser. Hemmets färgpalett förnyar du enkelt genom exempelvis soffkuddar, plädar och gardiner. På hösten är det också fint att satsa på lite grövre tyg som har tyngd och textur, som exempelvis sammet.

Investera i fin belysning

Även mysig belysning, som vackra lyktor, kan göra mycket för stämningen inomhus. På nätet hittar du flera lyktor som kommer att lyfta din inredning. Ett tips är att satsa på LED och lågenergilampor till din belysning. Den typen av lampor drar mindre el och håller längre. På så sätt är de bra för både miljön och din plånbok.