Inspiration finns överallt

När det kommer till inredning och design vill vi gärna bli inspirerad innan vi tacklar ett projekt. Även om mycket kommer från våra egna idéer kan det vara något väldigt litet som får tankarna att börja rulla och leder en till fantastiska idéer. Tyvärr kan det ju också vara fallet att det känns som man är helt utan några idéer alls och behöver inspiration mer än någonsin. Som tur är går inspiration att hitta överallt.

Att finna inspiration i andras projekt är nog bland de mest vältestade tillvägagångssätten. Internet kan vara till hur stor hjälp som helst, så länge man vet var man ska vända sig. Expressen har bland annat tipsat om 15 inredningsbloggar man måste följa. Och som sagt behöver man ju inte nödvändigtvis hitta något man kan kopiera till sitt eget hem, utan bara något som leder till egna idéer och varianter.

Är man mer inställd på just de visuella elementen finns ju alltid Pinterest som ett snabbt och smidigt alternativ där man kan bläddra bland kategorier och söka på utvalda nyckelord och termer. Eller så letar man upp några bra konton på Instagram.

Men inspiration går lika gärna att hitta i naturen. Material och former kan ge gott om idéer för vackra lösningar i inredningen hemma. Man kan likaså bli inspirerad av djurvärlden och butiken Wilma & Louise har gjort just detta med sina mönster.

Det kan också vara värt att spendera tid på att sätta ihop moodboards för ett rum innan man köper in det ena eller det andra. Försök att bland annat välja ut några färger som fungerar riktigt bra ihop och som tillsammans beskriver rumskänslan man strävar efter att uppnå.