Inredningsstilen New England

Inredningsstilen New England är en mycket vacker och harmonisk inredningsstil som lämpar sig väldigt bra i de allra flesta hem och stugor, helst om de är nära belägna vid havet eller andra vattendrag.

New England-stilen är lika stilfull och klassisk som den är lätt och luftig med sina lugna och harmoniska färgkombinationer. Vit, blått och rött är vanligt förekommande färger, där den röda färgen främst brukar dyka upp som accentfärg i olika mönster, tryck eller liknande.

En bra sak för den händiga är att den relativt enkelt kan skapa oerhört många fina inredningsdetaljer helt på egen hand, som på ett bra sätt matchar stilen. Här kan man med fördel använda sådant som drivved, gamla rep, snäckor och andra marina föremål. Egentligen sätter enbart fantasin och känslan stopp för vad man kan åstadkomma. En gammal sjömanskikare från äldre fartyg kan exempelvis också fungera utmärkt som stilleben på ett flertal olika ytor i hemmet och på samma vis så kan även en rostig kompass hitta sin plats på någon hylla eller skåp. Ja, det är faktiskt fantastiskt vilka möjligheter som denna tjusiga och romantiska inredningsstil bidrar med i hemmet, något som vi tackar för med öppna armar.

I Sverige köper man kanske enklast New England inredning från marinestyle.se som helt och hållet valt att inrikta sig på inredning av detta slag. Du hittar främst textilier att vältra dig i, men det förekommer även andra inredningsförmål som kan tänkas passa.