Inreda med sten

Sten kan användas på mängd olika sätt inom heminredning. Det är tålig och naturligt material som passar i alla hem. Hur man väljer att använda det beror helt på vad man har för förutsättningar i hemmet. Detta är dock de vanligaste inredningmetoderna: 

  1. Granitgolv - en hård och tålig typ som överlever barn, husdjur och en aktiv livsstil. Den vanligaste storleken är 30x30 och 30x60 cm. Ju mer vikt som ska läggas på golvet, desto mindre plattor behöver man använda. Granit passar även utmärkt till väggarna och bänkskivor. Man kan få granit slipad i olika grader beroende på hur slät man vill ha ytan. 
  2. Stenar - helt vanliga stenar från stranden, gården eller som man hittar på utlandsresan, passar bra i inredningar. Beroende på vilka färger man har i hemmet kan man leta efter olika stensorter som har den färgnyansen. Stenarna kan ligga i krukor för att dölja jorden, användas som dörrstop till balkongen och fönstret, men även bara ligga framme på köksbordet tillsammans med ett par fina ljuslyktor.  Kom bara ihåg att du inte får plocka sten från främmande marker utan markägarens tillstånd.
  3. Man kan också måla och dekorera stenarna för att passa in dem i inredningen och ens personliga stil. Om man inte uppskattar sin egen målarkonst, kan man köpa schabloner och fylla i dem med färg. Det går att göra sina egna schabloner om man hitter ett gratismönster på nätet. Skriv ut mönstret och klipp eller skär ut det med skalpell. Eftersom vanligt papper suger åt sig mycket fukt, kan man behöva skriva ut ett nytt mönster om man ska måla likadant mönster på flera stenar.