Inreda med foton

Att inreda med foton är ett roligt sätt att göra ens hem lite mer personligt. Här ger vi ett par praktiskta tips om hur man göra detta.

 

Skaffa lite olika ramar

För att få lite tevlig variation på inredningen kan man satsa på att köpa en del olika fotoramar. Man kan lätt variera färg och utformning, både för landskap- och porträttramar. Asymmetrin i en sådan fotovägg är något som många faktiskt finner tilltalande.

Ta rikligt med bilder

För att fylla upp alla dessa ramar kommer man ju dock vara i behov av en massa bilder. Detta betyder att man måste vara lite med produktiv med kameran när man är ute. Ta bilder på familjen, föremål, naturen, ja vad som än kan tänkas dyka upp egentligen. För att få bilder som man sedan vill sätta upp på vägger kräver ju att man har lite kunskap om hur man tar bra bilder.

Använd fotoredigeringsprogram

Det går alltid att hitta fel i en bild om man är tillräckligt kritisk, och ju bättre man blir på att ta bilder desto fler kommer man troligtvis kunna hitta. Detta är ju problemet med att bli bra på något: man vet vad som inte fungerar perfekt och lägger märke till dem. Många småfel är dock något man kan fixa på datorn om man vet vad man håller på med. Och det finns faktiskt några riktigt bra program som dessutom är helt gratis.

Experimentera

Att fylla upp en vägg eller bara ett rum med en massa bilder är inget man kommer att lycka med på en gång. Man får ställa in sig på att en hel del experimentation är inblandad. Några tips är att blanda både vanliga foton och svartvita, naturfoton med porträtt. Det är såklart helt okej att ha ett tema om man så önskar det. Som att till exempel fylla en vägg med bilder av familjen eller naturen i olika årstider.