Inreda ett gästrum

Det är kanske inte så vanligt idag att ha ett rum som huvudsakligen används när någon är på besök. Men somliga tycker att det är något väldigt speciellt med att ha ett rum som gäst rum. Är man en av dem kommer här några användbara tips på hur man inreder ett snyggt gästrum.

Ett sätt att tänka sig gästrummet är som en liten etta. Rummet bör således kombinera allt som en liten lägenhet kan tänkas behöva. Det är nog vanligast att bara ställa in en säng i gästrummet, men det finns även smarta lösningar som sängskåp som låter en snabbt fixa extra plats om mer än en person sover över.

Utöver sängen kommer man behöva tänka lite på förvaringsutrymme. Någon som stannar ett antal dagar kommer nog vilja ta ut sina kläder från resväskan och lägga upp kläder på hyllor eller hänga upp dem i en garderob. Lite extra bordsyta för att lägga av andra saker på är också bra att tänka på.

Sittplats är också ett måste. Man kan ju trots allt inte förvänta sig att gästerna bara ska sitta på sängen. Medan man inte behöver ställa in en hel soffgrupp kan ett par bekväma fåtöljer eller liknande vara perfekt för gästrummet.

För att gäster ska kunna känna sig som hemma är det bäst att satsa på lite mer neutral inredning och inte satsa på sin egen personliga smak fullt ut. Det är inget fel med lite personlig touch, så länge det inte går till överstyr.