Inred med belysning

Oavsett hur exklusiva möbler och inredningsdetaljer du har i ditt hem så får du inte glömma bort att inreda med ljus också. Det kan vara som grädden på moset och dina möbler kommer kanske att upplevas än mer exklusiv med ett snyggt ljus.

Att tänka igenom hur man vill att belysningen ska vara kan vara allt för att det ska kännas snyggt. Hämta inspiration från nätet även när det gäller ljussättning. Att inreda sitt hem med belysning i åtanke är ett bra sätt att tänka. För många vill ha det både funktionellt men också snyggt och exklusivt.

Ett bra allmänljus som fyller rummet med så mycket ljus som det bara går, sedan kan man fylla på med indirekt ljus från andra källor. Med endast en ljuskälla exempelvis en taklampa i vardagsrummet blir begränsat och det blir områden som aldrig får se något ljus, fler ljuskällor gärna med dimmerfunktion som gör att man kan förändra ljusbilden i rummet.

Man kan säga att ju större rummet är desto mer ljuskällor behövs, och det är också en fråga om tycke och smak även när man inreder med ljus. Om du använder Led Spots så kan dessa riktas mot inredningsdetaljer som du vill ska belysas speciellt. Up Lights kan du sätta på väggar om du har högre takhöjd och kanske synliga bjälkar som du vill belysa.

Lägg gärna en extra slant även på belysningen för att få det där lilla extra, om du köper en eller ett par av en snygg lampa kanske inte i det stora hela blir så mycket mer. Tänk på hur det kommer att se ut i ditt hem istället för att kolla i plånboken denna gång.