Glasräcken till din altan

För dig som ha en altan eller balkong hemma kan det vara en god idé att se över räcket. Räcket på en balkong eller altan är nämligen viktig ur ett säkerhetsperspektiv. Just räcket kan ofta vara något som är lätt att glömma att byta ut, så kika till ditt räcke idag.

Regler kring altanräcke

När du ska byta ut räcket på altanen eller balkongen finns det idag några regler att följa. Reglerna som finns med är till för att skapa fler säkra hem och miljöer, exempelvis minimera risken för att någon ramlar om räcket är för lågt. Det finns även regler om hur räcket ska vara designat så barn inte kan klättra på det exempelvis, och på så vis kunna bli en fara.

Glasräcke släpper in mer ljus och ger mer utsikt

Om du hör till den gruppen människor som tycker att ett räcke skymmer utsikten och gör både altanen och rummet innanför mörkare, då är glasräcke lösningen för dig. Med ett glasräcke skymmer du inte sikten och du får ett fint ljusinsläpp, samtidigt som det är säkert och tryggt. Om du vill läsa mer om just glasräcken kan du göra det på nätet, och det går att beställa online.