Fixa till sovrummet

Sovrummet kanske inte är det rum du tillbringar mest vaken tid i, men däremot är det den plats i ens hem där de flesta av oss tillbringar den mesta av vår sovande tid. Sömn är som alla vet väldigt viktigt, och därför är det också viktigt att se till att skapa harmoni i sovrummet för att kunna somna ordentligt.

Investera i textiler

Tyg och textilier är dekorativt, absorberar ljud och stänger ute ljus om de monteras som gardiner för fönstren. Välj en mjukare färgskala men ett något tjockare tyg om du har dem som enda skydd från solens strålar. Vakna när du själv vill vakna, inte när naturen tycker att det är dags.

Köp nya sängkläder

Snygga och sköna sängkläder är kraftigt underskattade av många. Men det beror nog på att de aldrig testat att lägga lite mer pengar på kvalitet, utan nöjer sig med att sova i billiga sträva lakan. Var inte sån, utan lägg pengar på något ordentligt. Är det bra nog kan du nästan se det som en engångsinvestering.

Se över doftsättningen av ditt sovrum

Ett doftljus luktar gott även när det inte är tänt och bidrar till att skapa en lugn känsla i sovrummet. Även här är det bättre att investera i ett lite dyrare ljus än att köpa ett billigt som tenderar till att dofta för mycket och för stickigt.

Köp konst

Konst behöver inte vara dyrt, utan det kan räcka med en billig affisch eller kanske att rama in något barnen har gjort. Ett generellt råd gällande konst i sovrummet är att hitta en större tavla med ett harmoniskt motiv hellre än en massa små. Konsten ska skapa en lugn och trygg känsla och hjälpa dig att falla in i en behaglig sömn, den ska inte bidra med en massa motsägelsefulla och svårprocessade sinnesintryck som får dig att ligga vaken långt in på småtimmarna.

Satsa på extra kuddar

Fler kuddar är en riktigt klassiker när det kommer till sovrummet. Sängen är ju det självklara stället att lägga dem, men även andra möbler i sovrummet kan piffas upp med en eller annan dekorativ kudde.

Nya gardiner

Gardinerna kan göra mycket för ett rum och sovrummet kan vara ett av de rum där man vill tänka lite extra på detta. Det kan ju emellanåt finnas anledningar till varför man inte vill släppa in en massa ljus i sovrummet. Ett tips är då att faktiskt ha mörkläggningsgardiner redo att dras för. Ett annat tips är att hoppa över persiennerna och satsa på ett par ljusa hissgardiner som kan släppa in ljus men inte gör det bländande. Perfekt för ett sovrum som får morgonsol.