Fixa den ombonade känslan

Ett ombonat rum känns hemtrevligt och mysigt att vara i. Och vinterhalvåret är helt klart en tid då vi verkligen uppskattar detta. Och som tur är kan man lätt fixa detta med ganska små förändringar.

Mer textilier

Textilier har en fantastisk förmåga att mjuka upp inredningen. Ju mer man fyller upp rummet med textilier desto bättre kan man skapa en riktig ombonad känsla. Filtar och kuddar är de två klart bästa detaljerna som lätt kan tas fram vid behov och göra ett rum mer mysigt. Vill man gå ett steg längre kan man även lägga in en matta med härligt lång lugg och kanske skaffa ett par gardiner i ett lyxigt och mjukt tyg.

Effektfull belysning

Belysningen kommer också spela en stor roll i detta. Speciellt denna tid på året när vi får så få soltimmar varje dag. Man brukar säga att en rum behöver mellan 5-9 ljuspunkter. Fler ljuspunkter gör det lättare att göra rummet mer ombonat, speciellt om de har dimmerfunktion. Det varma ljuset är alltid en perfekt metod för att sätta stämningen. Riktbara ljuspunkter är utmärkta val och kan väljas för bords-, golv- och taklampor.