Få trädgårdsmys

På sommaren vill man egentligen bo utomhus. I alla fall om du har lyckats få en riktigt mysig tomt med allt som hör till. Har du en tom gräsmatta som längtar att få bli omhändertagen? Vi har idéer som vi ger bort!

Trädgårdsmöblerna

Skaffa trädgårdsmöbler i trä, skippa plasten helt och håller. Med äkta trä får du gedigna möbler som håller och kräver minimalt med underhåll. Inför varje sommar kan du olja in dem, det är typ det enda du behöver göra. Trämöbler passar sekelskiftesvillan likaväl som funkishuset eller det snygga nybygget. 

Rumavdelare

Skapa olika rum i trädgården så alla kan se vad de olika platserna är ämnade för. För att dela av kan du använda dig av en låg mur, ett litet staket, en spajlé, en grusgång eller något annat spännande. Tänk bara på att du behöver grannens godkännande när du göra större förändringar när tomtgränsen. 

Plantera

Var inte rädd för att plantera, även om du inte har gjort det förut. En tom och grön gräsmatta ser bara platt och tråkig ut. Köp några buskar och perenner som du sätter ned i utomhuskrukor eller direkt i jorden. Med en trädgård för man ha lite tålamod, det du planterar den här sommaren kommer kanske inte att blomma förrän nästa sommar. Men det är helt klart värt det!