De 3 största inredningsstilarna 2016

Under 2016 är det naturliga material, dova toner och mönster som dominerar. I trenden ingår även blommor och djur i romantiska mönster och ljusa pastellfärger.

Inredningsstilarna som gäller för 2016 är ihållande sedan ett par år men med lite variation. Naturmaterialen inkluderar sedan 2015 marmor i form av brickor, ljusstakar och bord till exempel. Även metaller har varit populärt en tid och nytt för 2016 är rosé med dess lite rödare och varmare guldton. Genom att plocka in detaljer kan man förändra och modernisera stilen på hemmet.

Shabby Chic

En lantlig stil som domineras av vit färg med slitna ytor och möbler gärna i trä.  Stilen har romantiska inslag och möblemanget får gärna vara antikt. Plockar man in detaljer i metall, ska dessa inte vara högblanka utan gärna slitna där rost inte är en nackdel.

Marin/New England

En stil som ursprungligen kommer från USA med marina detaljer. Vitt och marinblått är grundfärgerna där detaljer som ankare och hjul till exempel gärna får komplettera genom mönster i tyger eller inredningsdetaljer som tavlor osv.

Modern

En avskalad stil med strama linjer. Här är det imagen som gäller och funktionalliteten hamnar i andra hand. Abstrakta former, glas, betong, metall, skinn och stora affischer är delar som ger en lyxig känsla. Färgskalan är oändlig då kontraster är viktiga för stilen.