Bygg din egen bar hemma

En bar kan vara en härlig och lite annorlunda del av ett hem. Den behöver faktiskt inte ta väldigt stor plats och kan passa in i ett par olika utrymmen. Vardagsrummet är en vanligt alternativ. Men det kan också passa in bra i något som en inredd källarvåning eller kanske till och med ett hobbyrum av något slag.

Att bygga en bar hemma är något som kan göras med ganska enkla medel. Men om du så önskar kan det bli en mer avancerat och större bygge. Det beror ju mycket på vad du själv vill ha och hur mycket du är villig att lägga ned på projektet.

Höjden är viktigt att få till rätt. Du vill ju ha en höjd som känns bra att stå vid och luta dig emot. Höjden är dock även till för att få baren att se mer stilren ut från utsidan. Innanför bardisken kan du då gömma bort arbetsbänken och allt du har på den.

En ordentlig bar bör inkludera ett kylskåp och en vask, men det är inte ett måste. En enklare variant där du bara har själva bardisken kommer fortfarande ge samma effekt till känslan i rummet.

Kom också ihåg att skaffa ett par barstolar. Och medan du kanske redan har en bild i huvudet hur barstolarna ska se ut, finns det många intressanta alternativ där ute. Välj något som passar in i stilen i rummet eller bryt av inredningen och skapa en separat stil just för barområdet.

Du bör nog även tänka lite på belysningen i baren. Mest troligt kommer du nog inte kunna dra nytta av belysningen som redan finns i rummet, utan behöver installera lite extra. Det är nog klokt att tänka på barbelysningen lite som belysningen kring köksbänken om du vill ha en bra arbetsyta.