Anlägg en vacker trädgård

När man talar om att inreda en trädgård tänker de flesta kanske på att man ska köpa rätt krukor till sina blommor, men det är så mycket mer att tänka på om man vill ha en fridfull uteplats att vistas på. I den här artikeln ger vi dig tips på hur du kan göra om ditt gröna uterum till en oas för kreativitet, lugn eller lek och gemenskap, beroende på vad som passar just dig och ditt behov.

Feng Shui

Feng Shui är en kinesisk uråldrig lära om hur ting bör placeras i ett rum för att rummets atmosfär ska uppnå balans och frid. Detta gäller såväl för inredning inomhus som utomhus. Speciellt viktigt är detta i vackra trädgårdar. Hur många gånger har du själv inte kommit in i ett rum med massa fina möbler men som bara inte känns bra, utan att du vet varför? Antagligen hade inredaren inte tänkt på Feng Shuin.

I en trädgård kan man använda metoden Feng Shui för att skapa bra energier, och detta gör du genom att till exempel försöka hitta en mittpunkt, ett centrum, för uteplatsen. Vad är dess huvudsakliga syfte? Finns det flera gör du rätt i att försöka separera dessa platser på ett naturligt sätt, förslagsvis genom att planera blommor, placera en möbel eller anlägga en häck för att hindra insyn och ljud och på så sätt separera rummen i uteplatsen. Till exempel kan rummen bestå av en grillplats, ett klätterträd för barnen, och en liten plats för lugn och ro med vackra blommor.

Gör en skiss innan du börjar

Som alltid så vill vi tipsa om att göra en skiss innan du börjar gräva och flytta på saker. Många heminredningsprojekt har blivit till rena mardrömmar för att man inte gjort en ordentlig inventering innan. Ställ dig frågor om vad du vill uppnå, vad dina behov är, hur dina förutsättningar ser ut och hur du tänker dig slutresultatet. Lycka till!