Allt för sommarens trädgårdsarbete

Under sommaren består det mesta av vårt trädgårdsarbete av underhåll. Vi ska trimma buskarna, vattna växterna och klippa gräsmattan. Sedan behöver vi även hålla borta ohyra och rensa ogräset.

Roligast av allt är att vi kan njuta av de egenodlade grönsakerna. För att underlätta ditt trädgårdsarbete kan du inhandla passande trädgårdsredskap.

Praktiska redskap

Om du har en stor trädgård kan det vara bra att ha en skottkärra. En spade är praktisk när du ska plantera eller gräva bort stora växter. Kratta, sekatör, planteringsspade, ogräsjärn och häcksax är bra basverktyg som alltid behövs i trädgården. Även en grästrimmer är utmärkt för att ansa gräset där gräsklipparen inte kommer till.

Så inför sommaren

Man kan säga att sommarens trädgårdsarbete börjar redan i januari. Då kan du börja så dina grönsaker och blommor i krukor inomhus. En del plantor behöver nämligen lite längre tid för att växa till sig, då är det bra om de får vistas i ett stabilt klimat. Den utrustning du behöver då är odlingskrukor, jord, litet drivhus och sprejflaska för att fukta jorden.

Uppdatera dina trädgårdsredskap

Behöver du uppdatera din trädgårdsutrustning? Hos CDON kan du hitta det mesta du behöver för att ta hand om din trädgård. Krukor, spadar, sekatörer och gräsklippare. Här kan du även inhandla frön och växter att plantera i trädgården.